Éves Tanácskozás 2021
CsGyK
Éves Tanácskozás 2021
2021. február 23-án online konferenciát tartott az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központja

Feltöltve: 3 hónapja

Mint minden évben, most is a Polgármesteri Hivatal Dísztermében találkoztunk volna, a Család- és Gyermekjóléti Központ ünnepi rendezvényén. Ebben az évben ez is másként volt, mint amit évtizedek óta megszoktunk. A pandémiás helyzet miatt az Éves Tanácskozást idén szűk körben és online tartottuk, egy 2,5 órás kerekasztalbeszélgetés formájában, melyre a 15. kerületi jelzőrendszer képviselőit hívtuk meg.

A megbeszélés témája a tavalyi év gyermekvédelmi munkája volt, kiemelt figyelmet fordítva a járványügyi veszélyhelyzet miatti speciális körülményekre. A találkozón áttekintettük az elmúlt év tapasztalatait, a mindannyiunkat érintő plusz nehézségeket, és megosztottuk egymással azokat a jó gyakorlatokat, kreatív megoldásokat, amelyek átsegítettek bennünket és az általunk ellátott gyerekeket, családokat a felmerülő nehézségeken.

A tanácskozást Cserdiné Németh Angéla polgármester asszony köszöntője nyitotta meg. Százné Orosz Krisztina a Család- és Gyermekjóléti Központ egységvezetője beszélt a központ tavalyi munkájáról, a felmerült nehézségekről és az azok leküzdésében elért sikerekről. Molnárné Csillag Mirna egységvezető-helyettes ismertette a jelzőrendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatokat, valamint beszélt az idei év terveiről.

A rendhagyó konferencia kerekasztal beszélgetésének meghívottjai voltak: Szlávek Erika iskolai védőnő, Kardos Robertina vezető védőnő (Zsókavár utcai Gyermekorvosi Rendelő), Dr. Érseki Ildikó házi gyermekorvos (Rákos út Gyermekorvosi Rendelő), Bódis Tiborné igazgatóhelyettes (15. kerületi Egyesített Bölcsődék), Thúrócziné Ungvári Edit intézményvezető (Újpalotai Összevont Óvoda), Balla Béláné intézményvezető (Rákospalotai Összevont Óvoda), Kissné Zachar Piroska intézményvezető (Hétszínvirág Összevont Óvoda), Székelyné Krizsán Mária igazgató (Hartyán Általános Iskola), Tóthné Varga Csilla igazgató (Kolozsvár Utcai Általános Iskola) Fazekas-Kiss Mária középiskolai tanár (Innovációs Gimnázium-ISZTI), Kelemen Gábor intézményvezető (SZÉRA), Dr. Balogh Róbert rendőrkapitány (BRFK 15. kerületi Rendőrkapitányság), Balog Fruzsina ifjúság segítő, Kormos Adrienn ifjúsági szakértő, Gábor Balázs diákpolgármester (GYIÖK).

Az intézmények képviselői beszéltek azokról az új kihívásokról, amelyek a rendkívüli helyzet miatt komoly nehézséget jelentettek a gyermekek, családok ellátásában, és bemutatták azokat az egyéni megoldásokat, amik sikeresen enyhíthették a vírushelyzet negatív következményeit, valamint elmondták javaslataikat az idei év gyermekvédelmi munkájára vonatkozóan.

A találkozón vendégeink voltak - többek között - Szilvágyi László önkormányzati képviselő, a Kerületfejlesztési Bizottság elnöke, Mihály Gergő a Népjóléti Bizottság tagja, valamint Varga Klára intézményi referens a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályáról.

Megállapítható, hogy a 15. kerület nagy hangsúlyt fektet a gyermekek és családok védelmére, és a járványügyi veszélyhelyzet okozta korlátozások ellenére 2020-ban is hatékony együttműködés valósult meg az érintett szakemberek között.

A tanácskozást Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója zárta.

Mivel az online rendezvény korlátozott lehetőséget jelentett a meghívott résztvevők létszámában, ezért úgy döntöttünk, hogy a zoom beszélgetést rögzítjük és elérhetővé tesszük az érdeklődők számára.

A tanácskozásról készület felvételt itt találják: https://www.youtube.com/watch?v=9PzxXs7ncOg

Ajánlott hírek
CsGyK
Elérhetőségeink
1 hete
2021. június 14. és augusztus 27. között megváltozik a Család- és Gyermekjóléti Központ egyes telephelyeinek nyitva tartása
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
Közlemény
1 hónapja
A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola...
FENO
Köszönet
1 hónapja
Köszönet
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
FENO
Tájékoztatás
2 hónapja
Területi gondozás
TÁJÉKOZTATÁS
2 hónapja
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
Facebook
Legfrissebb hírek
CsGyK
Elérhetőségeink
1 hete
2021. június 14. és augusztus 27. között megváltozik a Család- és Gyermekjóléti Központ egyes telephelyeinek nyitva tartása
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
Közlemény
1 hónapja
A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola...
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv