Tábori beszámoló- Nagyok
FENO
Tábori beszámoló- Nagyok
BESZÁMOLÓ BOGÁCSI TÁBOR Idén is elérkezett a nyár legjobban várt hete: tizenhárom súlyosan, halmozottan sérült fiatalt vihettünk egy kis pihenésre, tartalmas ..

Feltöltve: 4 éve

BESZÁMOLÓ BOGÁCSI TÁBOR

Idén is elérkezett a nyár legjobban várt hete: tizenhárom súlyosan, halmozottan sérült fiatalt vihettünk egy kis pihenésre, tartalmas kikapcsolódásra Bogácsra június 18-tól 23-ig.

Az utazást különféle előkészületi munkák előzték meg: programírás, eszközök és kreatív alapanyagok beszerzése, előkészítése, felelősök kiválasztása, ügyeleti beosztás, leltár elkészítése.

Az indulás reggelén már izgatton vártuk a busz érkezését. A sok kellék, segédeszköz, játék, kerekesszék, táskák felpakolása után a fiatalokat is biztonságosan elhelyeztük az üléseken.

A kétórás buszozás zökkenőmentes volt. A kipakolást, a szobák elfoglalását az ebéd követte, majd délután már a strandon voltunk. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így mindennap tudtunk délelőttönként, illetve délutánonként is strandolni.

A fürdőzést nagyon élvezték a fiatalok és a segítők is. A meleg gyógyvíz kellemesen ellazította a feszült izmokat, ízületeket. Sokat jelentett ez fiataljainknak, mert csak ilyenkor élhetik át az igazi nyári közösségi életet. A sok színes úszógumi, vidám kurjantások, labdázás a medencében jó hangulatot teremtettek.

A nyaralóban lévők is tartalmasan töltötték idejüket: a nagy, hűvös étkezőben képeslapokat készítettek az otthon maradottaknak, amit egy séta során feladtak a postán. Ajándékot is csináltunk a szülőknek: csipeszekre papír levelibékákat ragasztottunk, nagyon jópofák lettek.

 

Vicces sportvetélkedőt is tartottunk: zsámolyba dobás, tekézés közben is összemérhették erejüket a fiatalok.

A fagyizáselmaradhatatlan program volt. Jólesett mindannyiunknak egy kis felfrissülés. Bogácsot feltérképezhettük a nosztalgia kisvonatozás alkalmával: kanyargós utakon haladtunk zenei kísérettel, integettünk a helybélieknek, biciklis gyerekek kísértek utunkon.Egyik este szülinapi bulit rendeztünk, tortával, retrozenével, énekléssel, tánccal. Az ünnepelt nagyon örült a mini tűzijátéknak és a kézzel festett bögrének.


Utolsó napon tábortűznél búcsúztunk Bogácstól: lecsót főztünk az udvaron, kiosztottuk az ajándékokat és mindenki mesélt az élményeiről. Felelevenítettük az elmúlt napok emlékeit. Másnap szépen, kipihenten indultunk vissza Pestre. A szülők már várták gyeremekeiket.
A táborozás a hozzátartozóknak is kikapcsolódást, feltöltődést jelent, ilyenkor tudnak ők is regenerálódni, a mindennapok gondozási teendőitől elszakadni, vagy esetleg lakást felújítani, kisebb munkálatokat elvégezni. Így tehát mindenki számára gazdag élményeket hozott ez a pár nap.

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
4 napja
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
1 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv