Elismerés a szociális területen dolgozóknak
Elismerés a szociális területen dolgozóknak
Elismerés a szociális területen dolgozóknak Okleveleket adtak át a Szociális Munka Napján 2014. november 21-én a Polgármesteri Hivatal díszteremében Hajdu László pol

Feltöltve: 4 éve

Elismerés a szociális területen dolgozóknak

Okleveleket adtak át a Szociális Munka Napján


2014. november 21-én a Polgármesteri Hivatal díszteremében Hajdu László polgármester és Gráczer Irma ESZI igazgató köszöntötték azokat a kerületi, szociális területen dolgozó munkatársainkat, akik hosszú évek, évtizedek óta dolgoznak a kerület lakosságáért. Ezen a napon köszöntötték a 25, 30 és 40 éve közalkalmazottként dolgozó, valamint nyugdíjba menő munkatársainkat is.

Fotó:Nagy Botond XV Média

25 éves jubileumi jutalomban részesült :

Nagy Lászlóné

Az iskolapadból kikerülve több területen próbálta ki magát, mire rájött arra, hogy segítő szakmában tud kiteljesedni. 1989. óta dolgozik területi gondozónőként kerületünkben. 25 éve nagy türelemmel, szakmai elhivatottsággal, fáradhatatlanul gondoskodik az idős emberekről. Gondozottjai szeretik, ragaszkodnak személyéhez. Csendes, megbízható. Őszinte, jó kapcsolata alakult ki munkatársaival is. Megértő és segítőkész, személyisége példa a vele dolgozók számára.

Müller Andrea

1989 óta dolgozik kerületünkben, mint területi gondozónő. Az évek folyamán nagy tapasztalatra tett szert a segítő szakmában. Nagy empátia készséggel rendelkezik, az idős emberek szeretik. Munkáját nagy odaadással és lelkiismerettel végzi. Kollégáival nagyon jó a kapcsolata, szakmai kérdésekkel is bármikor fordulhatnak hozzá bizalommal.

Koczóné Körmendi Krisztina

2009-ig dolgozott a MÁV Kórház sürgősségi osztályán, mint nővér. Ezt követően – immár 5 éve - kerületünkben kamatoztatja szakmai tudását. Munkáját mindig nagy odafigyeléssel, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi. Tiszteli és szereti az idős embereket, akikkel nagyon jó kapcsolatot alakított ki. Munkatársaival szemben segítőkész, mind szakmailag, mind a magánéletben számíthatnak segítségére.

Dorogi Etelka Ildikó

Iskolái elvégzése óta a segítő szakmában dolgozik. Kerületünkben 2008 júliusától dolgozik a Gondozó Házban, mint gondozónő. Munkáját odafigyeléssel, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi. Az idősek minden problémájukkal bizalommal fordulhatnak felé, amit Ő a legjobb szakmai tudása szerint old meg. Munkatársaival kiemelkedően jó a kapcsolata, segítségére mindig számíthatnak. 2012 novemberében munkája elismerése végett Szociális munka díjával lett jutalmazva.

Máthé Béláné

Máthé Béláné, Zsuzsa, 1974-ben kezdte közalkalmazotti pályafutását, mint bölcsődei gondozónő. Később szülészeten és több bölcsődében is segítette az apró gyermeke ellátását, nevelését. 1999-ben lett az ESZI Fejlesztő Gondozó Központjának dolgozója. A FENO oszlopos tagjának számított nyugdíjba vonulásának napjáig, nemcsak azért mert 15 évet dolgozott nálunk, hanem azért is, mert alapjaiban ismerte intézetünk minden zeg-zugát. Gondozóként kezdte a pályafutását nálunk, de hamar kiemelkedett közülünk kiváló szervezőkészségével, logisztikai érékével. Remek rálátása volt a ház minden problémájára. Praktikus tanácsaival gördülékenyebbé tette a ház életét, frappáns ötleteivel, meglátásaival elősegítette a problémák megoldását. Megbízhatósága, önzetlensége, munkafegyelme tette lehetővé hogy tíz éven keresztül az intézményvezető helyettese legyen. A mindennapok során jó kapcsolatot alakított ki mindenkivel. Reméljük a nyugdíjas éveidet kellemesen, hasznosan töltöd, hiszen tudjuk, hogy bearanyozza napjaidat a gyönyörű unokád. Köszönjük.

Fotó: Nagy Botond XV Média

30 éves jubileumi jutalomban részesült:

Lasztóczi Imréné

1980-ban kezdte meg közalkalmazotti pályafutását, mint bölcsődei gondozó, 10 évvel később már az idősellátásban tevékenykedett, ahol a területen eltöltött 20 év alatt annak minden szakmai csínját-bínját megismerte. A gondozó nőből, klubvezető, majd 2006-tól gondozási központ vezető lett. 2013-tól az ESZI Fejlesztő Gondozó Központ gárdáját erősíti. Súlyosan halmozottan sérült fiataljaink gyorsan a szívébe lopták magukat különleges egyéniségükkel. Ha munkáról van szó, Rá mindig lehet számítani. A különböző terápiák körüli teendőket mindig a szívén viseli, amiért a gyerekeinek is nagyon hálásak. Nyugodt, kiegyensúlyozott személyiséged biztos pont minden gyermekünk életében. Aktív jelenléte mindig nagy segítséget jelent minden kollegának. Nem csak a gyerekek fogadták el és szerették meg gyorsan, hanem a szülők is szívesen fordulnak hozzá, ha bármilyen kérdésük van, vagy segítségre van szükségük. Jó szívvel gondolunk Rá, hogy tagja vagy közösségünknek, további sok erőt, kitartást kívánunk munkádhoz.


40 éves jubileumi jutalomban részesült:

Kiss Györgyné

40 éve, az iskolapad elhagyásától egészen nyugdíjba vonulásáig az egészségügyben, valamint szociális területen dolgozott. Mindig törekedett a pontosságra, a precíz munkavégzésre. A Házi segítségnyújtás gondozottaival, az étkezésben résztvevőkkel és a klub tagjaival nagyon jó kapcsolatot alakított ki. Munkáját hittel és szorgalommal végezte, feladatait mindenkor szívvel-lélekkel látta el. Az Idősek Klubja életében is aktívan részt vállalt. Munkáját az ellátottak feltétel nélküli szeretettel, kollégái maximális megbecsüléssel jutalmazták. Elismert munkatárs, nemcsak szakmai, de magánéleti problémákkal is fordulhattak hozzá. Mindenkinek legjobb tudása szerint segített. Valamennyi kollégája, akivel pályája során együtt dolgozott, szeretettel és megbecsüléssel beszél az együtt töltött évekről. Jelenleg felmentési idejét tölti, 2015. január 01-től aktív nyugdíjas éveit kezdheti meg. Kívánunk nyugdíjas évekre is nagyon jó egészséget, türelmet a 3 unoka dajkálásához!

Schöffer Györgyi

Munkáját a BM kórházban kezdte, ahol 20 évig szülésznőként segítette világra az újszülötteket. Kerületünkben 2008 óta dolgozott szociális gondozónőként. Munkájában mindig következetes, lelkiismeretes és megbízható volt. Különleges adottsága, hogy minden gondozottjából, képességétől függően a lehető legjobbat hozta ki, ezzel hitet és önbizalmat adott számukra. Kolléganőként is mindig lehetett számítani javaslataira, tanácsaira. Nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága átragadt az idősekre, azok családtagjaira, ami megkönnyítette a közös munkát és együttműködésre sarkallt mindenkit. Munkáját elismerve 2013. november 08-án a Szociális munka díjával jutalmazták. 2014. október 01-től nyugdíjas éveit tölti, amihez kívánunk nagyon jó egészséget és hosszú, boldog életet!


Az „Év Szociális Munkása” díjakat kapták:

Rapos Edit

Iskoláit befejezve már tudta, hogy segítő szakmában helyezkedik el. Csecsemőotthonban eltöltött évei után az idősgondozás felé fordult. Éveket töltött idősek otthonában, majd az otthonukban gondozta a rászorulókat. Ez idő közben szakmai tudását főiskola elvégzésével gyarapította. 2012. szeptember 24-től dolgozik a kerületünkben található Gondozó Házban. Munkáját mindig nagy odafigyeléssel, lelkiismeretesen, magas színvonalon végzi. Nagy empátiával fordul az idősek felé, ami a velük való foglalkozásban maximálisan megnyilvánul. Kollégáival szemben mindig segítőkész, szakmailag is kikérhetik véleményét.

Nagy Katalin

Az Árpád Kórházban szerzett egészségügyi szakmai tudását 1997. óta kamatoztatja kerületünkben. Kiváló szakember, aminek mércéje az idősektől kapott szeretetben nyilvánul meg. Munkáját magas színvonalon végzi. Megbízható, vidám, temperamentumos. Kedvességével, emberséges magatartásával kivívta, mind gondozottai, mind kollégái szeretetét és tiszteletét. A legnehezebb gondozási feladatokat nagy szakértelemmel látja el, nem ismeri a lehetetlen fogalmát.

Horváth Józsefné

Több mint 20 éve munkatársunk az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában. Gyógypedagógiai asszisztensi és gondozói feladatokat lát el. A munka számára hivatás is, feladatát odaadással, körültekintően, igen sok szeretettel látja el. Nagy szeretettel fordul a gondozottak és hozzátartozóik felé, akár szavak nélkül is megérti vágyaikat, érzéseiket, rezdüléseiket. Saját szabadidejét is feláldozza a jó cél érdekében. Kiemelkedő fejlesztő munkát végez a rábízottak önellátási képességeinek fejlesztésében. A gondozási területen, olyan folyamatokat is végigkísér, mint gyógyászati segédeszköz igénylés. Lelkesen szervez szabadidős programokat. Támogatja klienseink művészi törekvéseit, a tánccsoportok profi jelmeztárosa és öltöztetője. Az intézményen belüli szociális foglalkoztatásba a műhelyek dolgozóinak segítésében, a munkafolyamatok betanításában, sőt az értékesítési vonalon is vállal feladatokat. Segítőként és munkahelyi kapcsolattartóként vett részt az Intézményi Munkahelyi Gyakorlat projektben. Több évtizeden keresztül dokumentálta fotókkal és videó felvételek készítésével a szakmai munkát. Példaértékű a szülőkkel való kapcsolattartásban végzett szakmai munkája. Munkatársaival együttműködő, segítőkész akár szakmai, akár magánéleti problémák megoldásában. Munkaközösségünk megbecsült tagja, akinek szakmai tudására, emberségére mindig számíthatunk.

Fotó: Nagy Botond XV Média

Hégely Lajos

Neve fogalom a FENO-ban. Kérdésed/Kérésed Van? Nem tudsz eligazodni? Panaszod vagy észrevételed van? Segítségre van szükséged? Keresd Lajost! Nagyon szereti a súlyosan –halmozottan sérült gyerekeket, fiatalokat, akikkel mapi szinten foglalkozik. Jelenléte a csoportban mindig felpezsdíti környezetét: mindenkihez van egy jó szava; frissessége, rugalmassága, mindenkire élénkítő hatással van, remek humorával mindenkit képes kilendíteni a megszokott rutinból. Neki nincs lehetetlen. Amatőr-színészi múltja segítette, segíti programjaink, ünnepeink megrendezését, lebonyolítását. Vállal szövegírói, rendezői, színészi, díszlet- és jelmezkészítő munkálatokat is. Egy éve látja el intézményünk vezetésének helyettesi teendőit, amit nagy teherbírással, lendülettel végez megannyi feladata mellett. Sokszor ő az első ember, akivel reggelente nyitáskor, és az utolsó, akivel délután, Csapatunk pótolhatatlan tagja, nem tudunk elég köszönetet mondani az eddig nálunk töltött éveinek munkájáért, és őszintén reméljük, hogy még sok ilyen közösen eltöltött év vár ránk.

Molnárné Csillag Mirna

Tizenöt és fél éve került a Fióka Gyermek- és Ifjúságjóléti Szolgálathoz szociális munkásként. Korábban nagy tapasztalatot szerzett a szakellátásban, amit intézményünkben nagyon jól tudott hasznosítani mind saját munkájában, mind pedig az intézményépítő szakmai munkában. Irigylésre méltó szakmai munkabírása, figyelme. Tapasztalata és empátiája képessé teszi őt arra, hogy tudatos terv alapján dolgozzon, s e tervet építi át újra meg újra a kliens-családdal való együttműködés folyamán. Szakmai fejlődését saját igényessége motiválja.

Tudása, hozzáállása miatt mind közvetlen, mind pedig a tágabb szakmai környezete számíthat segítségére, tanácsaira. Energikus, aktív, határozott. Igazi katalizátora az intézménynek, folyamatos gondolkodásra, bátor kezdeményezésre serkenti munkatársait.


Tóth-Pap Erika

2003. október 1-től az Újpalotai Családsegítő Szolgálat – ma már azt mondhatjuk - legmeghatározóbb munkatársainak egyike! Szociális érzékenysége már középiskolai évei alatt meghatározta pályaválasztását, hivatásának, szakmai fejlődésének élethosszig tartó folyamatának irányát, céljait! Így, miután Kazincbarcikán leérettségizett, gyermek-, és ifjúságvédő ügyintézői képesítést majd „Szociálpedagógus” diplomát szerezett. Családgondozóként különösen kiemelt hangsúlyt kap napi munkájában a gyerekekkel és szülőkkel való foglalkozás. A gyerekklub, a kamaszklub, a napközis táborok megszervezése, lebonyolítása, a kamaszok és családok táboroztatása A pályázatok megírásában, lebonyolításában vállalt szerepe nélkülözhetetlen. Különös gonddal felügyeli a „Ruhabörze” lebonyolítását, valamint a „Teaház” programjainak színvonalassá tételét. Lelkiismeretes, empatikus szakmai viszonyulása, s a problémák gyors, szakszerű, hatékony kezelése, a humor is jellemzi Erikát. Nem csak a kliensek, ügyfelek, de a kollégák is bármikor számíthatnak Rá. Erikától sokat tanulhattunk úgy szakmai, mint emberi alázatból az elmúlt egy évtizedben! Reméljük, hogy még nagyon sokáig elkötelezett kollégaként segíti sok-sok család életét, s közös munkánkban, szolgálatunkban támaszkodhatunk emberi és szakmai jelenlétére!

Elismerő Oklevelet kapott

Fotó:Nagy Botond XV Média

dr. Révész Magda, aki 1997 szeptemberétől, 17 éven át volt a Fióka Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ vezetője. Az intézmény az ő elképzelései alapján kezdte meg munkáját, és máig tükrözi az általa megformált arculatot. Az intézmény struktúrájának, a szakmai munka alapvető szabályainak kialakításában meghatározó szerepe volt. Szakmai tudása, munkabírása, a gyermekek védelme iránti elkötelezettsége lenyűgöző. Mindig empátiával fordult munkatársaihoz, miközben fegyelmezett és lelkiismeretes munkát várt el úgy önmagától, mint kollégáitól. Etikai kérdésekben kérlelhetetlen. Jelentős szerepe van a „gyermekekkel szembeni rossz bánásmód” fogalmának definiálásában, annak kezeléséhez szükséges kompetenciák meghatározásában. A hazai gyermekvédelem történetét bemutató doktori disszertációja hiánypótló mű, a szociális munkás képzésben tananyaggá vált. Rendszeresen tart előadásokat különböző fórumokon, tanácskozásokon. Az általa vezetett intézmény hosszú éveken át látott el módszertani feladatokat. Vezetői munkája mellett megőrizte azokat a képességeit, készségeit, amelyek a gyakorlati segítő munkában szükségesek. Empátiája, emberismerete és humora segítségével szót ért a legkülönfélébb kliensekkel. Az elmúlt 17 évben 91 munkatárs dolgozott az irányítása alatt.


 

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
4 napja
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
1 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv