Kirándulás a Seholszigetre
CsGyK
Kirándulás a Seholszigetre
Családok és gyerekek kirándultak velünk Nőtincsre

Feltöltve: 3 hónapja

A Család-és Gyermekjóléti Központ évtizedek óta szervez a gyerekeknek nyári programokat és kirándulásokat. Ezen a nyáron sem változott a hagyomány, így a kedden, szerdán, csütörtökön zajló programjainkon túl, július 17-én elmentünk az első távolabbi családi kirándulásra, Nőtincsre, a „Seholszigetre”. Nem először jártunk ott, így tudtuk, hogy az Élménypark az izgalmas játszótereivel, állatkertjével és a hangulatával ismét egész napra elfoglalja gyerekeinket, így feltöltődve, jókedvűen fogunk hazatérni. Családi csapatunkban anya, apa, dédimama is jött velünk.

Nőtincs Nógrádban található dimbes-dombos, völgyes, erdős csendes falu, amit kirándulóhelyek vesznek körbe, és legfőbb látványossága a Seholsziget Élménypark. Érkezésünk után a falut és környékét Tincsi Lokomotívval jártuk körbe. A kisvasút átzötyög a parkon, a falun, majd felkapaszkodik a dombokon a tó felé, hogy aztán az utasok visításai közepette lezúduljon a völgybe, s onnan visszakanyarodjon a parkba. A húszperces vonatozás után a gyerekek-felnőttek mindig fülig érő szájjal szállnak ki.

Az uzsonnát követően áttelepültünk a játszóterek mellé, ahol birtokba vettük a favárakat, emelvényeket, játékokat, és kezdetét vette az állatkert felderítése is. Ismét nagy örömet okozott a Csibeóvoda, az alpaka, a lámák, a szamár, a kisállatok, és a számtalan madár látványa, a két állatsimogató. Nagy kedvenc Koko, a sárgabóbitás kakadu! Koko odadugja a hátát vagy a hasát a kerítéshez, hogy simogattassa magát. Amikor kikunyerálta a dédelgetést, akkor fejjel lefelé fordul a rúdon (nagy ijedtséget okozva a gyanútlan simogatónak), és szemét lehunyva élvezi az érintést. A kecskék, malacok és a juhok érintése, simogatása, kedves játékossága először ijesztő volt a városi gyerekeknek, akik egy idő után azért csak elhitték, hogy az állatok nem harapnak, nem bántanak és nyugodtan lehet velük együtt lenni a ketrecben.

Idei kirándulásunk sztárprogramja az eddig általunk még nem ismert, új fejlesztésű nyuszisimogató lett. Az elkerített, üreges fatörzsekkel berendezett területen két óriásnyúl és 10 kisebb, hosszúszőrű, bájos tapsifüles volt kézbe vagy ölbe vehető, dédelgethető. Gyerekeink közül mindenki hosszú időt töltött a nyúlketrecben, hogy elbűvölten játszhasson a jószágokkal. Voltak olyan negyedórák, amikor csak a fatörzseken kuporgó, nyulakkal önfeledten játszó kicsiket, kamaszokat láttuk. Meg is állapítottuk, hogy ezek a nyulak hihetetlen teherbírásúak lehetnek, mert bár a gyerekek igyekeztek gyengédek és figyelmesek lenni velük, de mégis nyúlidegtépő lehet az állatoknak ez a munka.  

Az erdőben, dombokon kiépített egyszerű, de jópofa játszótéren is lehetett tombolni. Itt kamaszfiaink is szabadon engedték ifjonti energiájukat, majd jól lefáradva visszatértek a nyúlsimogatóba nyulazni. Hiába, a kamasz is gyerek!

Délután felszedelőzködtünk és fáradtan, de jó érzéssel indultunk haza. A „Seholszigeten” ismét remekül éreztük magunkat.

Ajánlott hírek
CsGyK
Téged vár a filmklub és társasjáték klub a MUFTI-ban.
16 órája
Téged vár a filmklub és társasjáték klub a MUFTI-ban. Minden alkalommal közösen döntjük el, hogy a három film közül melyiket nézzük meg, melyik társasjátékkal játszunk.
CsGyK
Pillanatképek a MUFTI-ból
1 napja
Élet a MUFTI-ban
Területi gondozás
Szeptemberi programbeszámoló az Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai telephelyén
1 hete
Szeptember hónapban sem tétlenkedtek az Arany János utcai Időseket Segítő Szolgálat ellátottai
CsGyK
MUFTI születésnapi filmklub
1 hete
28 éves a MUFTI!
Területi gondozás
Az Alzheimer Világnap  alkalmából „Nem vagy egyedül” névvel sétát szerveztünk a demenciával élőkért
1 hete
Az Alzheimer világnap célja, hogy világszerte emlékeztessen a demencia – ezen belül az Alzheimer kór terjedésére, az ebből adódó problémákra. Információt adjon a betegségről, a demenciával élők és családjaik problémáiról, felhívja a figyelmet a betegségge
Területi gondozás
Sopronban pihentek az Időseket Segítő Szolgálat Klebelsberg Kunó utcai telephely idősei
1 hete
Szeptemberben Sopronban pihentek a Klebelsberg Kunó úti telephely idősei
Facebook
Legfrissebb hírek
CsGyK
Téged vár a filmklub és társasjáték klub a MUFTI-ban.
16 órája
Téged vár a filmklub és társasjáték klub a MUFTI-ban. Minden alkalommal közösen döntjük el, hogy a három film közül melyiket nézzük meg, melyik társasjátékkal játszunk.
CsGyK
Pillanatképek a MUFTI-ból
1 napja
Élet a MUFTI-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv