Kirándulás a Seholszigetre
CsGyK
Kirándulás a Seholszigetre
Családok és gyerekek kirándultak velünk Nőtincsre

Feltöltve: 12 hónapja

A Család-és Gyermekjóléti Központ évtizedek óta szervez a gyerekeknek nyári programokat és kirándulásokat. Ezen a nyáron sem változott a hagyomány, így a kedden, szerdán, csütörtökön zajló programjainkon túl, július 17-én elmentünk az első távolabbi családi kirándulásra, Nőtincsre, a „Seholszigetre”. Nem először jártunk ott, így tudtuk, hogy az Élménypark az izgalmas játszótereivel, állatkertjével és a hangulatával ismét egész napra elfoglalja gyerekeinket, így feltöltődve, jókedvűen fogunk hazatérni. Családi csapatunkban anya, apa, dédimama is jött velünk.

Nőtincs Nógrádban található dimbes-dombos, völgyes, erdős csendes falu, amit kirándulóhelyek vesznek körbe, és legfőbb látványossága a Seholsziget Élménypark. Érkezésünk után a falut és környékét Tincsi Lokomotívval jártuk körbe. A kisvasút átzötyög a parkon, a falun, majd felkapaszkodik a dombokon a tó felé, hogy aztán az utasok visításai közepette lezúduljon a völgybe, s onnan visszakanyarodjon a parkba. A húszperces vonatozás után a gyerekek-felnőttek mindig fülig érő szájjal szállnak ki.

Az uzsonnát követően áttelepültünk a játszóterek mellé, ahol birtokba vettük a favárakat, emelvényeket, játékokat, és kezdetét vette az állatkert felderítése is. Ismét nagy örömet okozott a Csibeóvoda, az alpaka, a lámák, a szamár, a kisállatok, és a számtalan madár látványa, a két állatsimogató. Nagy kedvenc Koko, a sárgabóbitás kakadu! Koko odadugja a hátát vagy a hasát a kerítéshez, hogy simogattassa magát. Amikor kikunyerálta a dédelgetést, akkor fejjel lefelé fordul a rúdon (nagy ijedtséget okozva a gyanútlan simogatónak), és szemét lehunyva élvezi az érintést. A kecskék, malacok és a juhok érintése, simogatása, kedves játékossága először ijesztő volt a városi gyerekeknek, akik egy idő után azért csak elhitték, hogy az állatok nem harapnak, nem bántanak és nyugodtan lehet velük együtt lenni a ketrecben.

Idei kirándulásunk sztárprogramja az eddig általunk még nem ismert, új fejlesztésű nyuszisimogató lett. Az elkerített, üreges fatörzsekkel berendezett területen két óriásnyúl és 10 kisebb, hosszúszőrű, bájos tapsifüles volt kézbe vagy ölbe vehető, dédelgethető. Gyerekeink közül mindenki hosszú időt töltött a nyúlketrecben, hogy elbűvölten játszhasson a jószágokkal. Voltak olyan negyedórák, amikor csak a fatörzseken kuporgó, nyulakkal önfeledten játszó kicsiket, kamaszokat láttuk. Meg is állapítottuk, hogy ezek a nyulak hihetetlen teherbírásúak lehetnek, mert bár a gyerekek igyekeztek gyengédek és figyelmesek lenni velük, de mégis nyúlidegtépő lehet az állatoknak ez a munka.  

Az erdőben, dombokon kiépített egyszerű, de jópofa játszótéren is lehetett tombolni. Itt kamaszfiaink is szabadon engedték ifjonti energiájukat, majd jól lefáradva visszatértek a nyúlsimogatóba nyulazni. Hiába, a kamasz is gyerek!

Délután felszedelőzködtünk és fáradtan, de jó érzéssel indultunk haza. A „Seholszigeten” ismét remekül éreztük magunkat.

Ajánlott hírek
ÉNO
Tájékoztatás
1 hete
FENO
Tájékoztatás
1 hete
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
1 hete
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
CsGyK
Felhívás
3 hete
Újra kinyit a Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ és a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
⚠️ Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején, a fogyatékos személyek lakókörnyezetéből is elérhető, módosított nappali ellátásról, valamint a továbbra is működő fejlesztő foglalkoztatásról.
FENO
Tájékoztatás
3 hónapja
Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején elérhető, a nappali ellátáshoz kapcsolódóan megszervezett szociális segítségnyújtásról.
Facebook
Legfrissebb hírek
ÉNO
Tájékoztatás
1 hete
FENO
Tájékoztatás
1 hete
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
1 hete
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv