Filmek az otthonápolás megkönnyítésére

Filmek az otthonápolás megkönnyítésére

 

A Területi Gondozásban dolgozók munkája során tapasztaltuk, hogy nagyon sok idős, beteg él otthonában, akiknek ellátásáról részben a családtagok gondoskodnak. Az otthonápolás sok esetben nem könnyű feladat a laikusoknak, hiszen ágyban fürdetni, forgatni, borotválni, etetni a sokszor tehetetlen idős, vagy beteg embereket speciális odafigyelést és technikát igényel.

 

Filmkészítésen gondolkodtunk, mikor rábukkantunk a Hospice Alapítvány egyedülálló kezdeményezésére. Szakembereik mögött, több mint 20 éves tapasztalat áll, minden fortélyát ismerik az otthonápolásnak, nemcsak technikai, hanem lelki értelemben is.

Köszönjük, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy ezeket a filmeket honlapunkon is közreadjuk, bízva abban, hogy sok családnak és hozzátartozónak tudunk ezzel segíteni.

 

 

 

 „Egy 2011-ben végzett Tárki felmérés szerint, a társadalom 86 %-a otthonában szeretne meghalni. Ez a tény is alátámasztja, hogy egyre fontosabbá vált a daganatos betegek otthoni ápolása. A hospice-palliatív ellátás hatékony fájdalomcsillapítást, szeretetteljes gondoskodást és méltóságteljes életvégi állapot biztosítását jelenti. Régen, amíg generációk éltek együtt, természetes volt, hogy a családtagok tudták, miként kell kezelni beteg hozzátartozójukat, és átélték a szülők, nagyszülők elvesztését. A generációk különélésével, a kórházi rendszer elterjedésével az otthoni haldoklás, a halál „elvesztette természetes voltát”, tabutémává vált.

 

Egy egyedülálló kezdeményezést bocsátunk útjára. Alapítványunk szakemberei több mint 20 éve végeznek otthonápolási tevékenységet. Ezt a felhalmozott tudást szeretnénk most átadni az érintett családoknak, hozzátartozóknak.

Rövid, pár perces ismeretterjesztő, bemutató kisfilmeket készítettünk az otthonápolás legfontosabb teendőiről, tudnivalóiról. Hasznos és nélkülözhetetlen tanácsokkal igyekszünk segíteni azokat, akik vállalják hozzátartozóik otthonápolását. Ezekkel a kisfilmekkel nemcsak a gyógyíthatatlan daganatos betegek, hanem bármely más ok miatt (pl. műtét, betegség utáni lábadozás) otthonápolásra szorulók ápolását szeretnénk megkönnyíteni. Szakképzett orvosaink, ápolóink és a betegellátásban régóta tevékenykedő önkénteseink vettek részt a filmek készítésében.

 

Egyedülálló a kezdeményezésünk, hiszen ilyen rendszerező, egyszerű, de a legfontosabb információkat összefoglaló ismeretterjesztő kisfilm összeállítás laikusok számára még nem készült Magyarországon.

 

Célunk, hogy minden érdeklődő és rászoruló számára hozzáférhetőek legyenek a filmek. Terjeszteni kívánjuk az interneten, a közösségi oldalakon és várjuk a hospice szervezetek, és egyéb más betegápolással foglalkozó weboldalak és intézmények megkeresését is.”

 

 

Oktató videók az otthonápolás megkönnyítésére:

 

Beteg mozgatása az ágy vége felé

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-mozgatasa-az-agy-vege-fele/

 

Beteg felültetése az ágyban

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-felultetese-az-agyban/

 

 

Együttműködő beteg oldalra fordítása

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/egyuttmukodo-beteg-oldalra-forditasa/

 

 

Beteg kiültetése és felállítása

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-kiultetese-es-felallitasa/

 

 

Beteg mozgatása az ágyban, ha segítő is van

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-mozgatasa-az-agyban-ha-segito-is-van/

 

Beteg hajápolása, fésülése

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-hajapolasa-fesulese/

 

 

Beteg hajmosása ágyban

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-hajmosasa-agyban/

 

 

Beteg borotválása ágyban

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/beteg-borotvalasa-agyban/

 

 

Kéz- és lábköröm ápolás

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/kez-es-labkorom-apolas/

 

 

Testi higiéne (fürdetés, tisztába tevés)

 

http://www.hospicehaz.hu/otthonapolasi-kisfilmek/testi-higiene-furdetes-tisztaba-teves/

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Feltöltve: 2018-10-16 09:30:20
Belépés

Elfelejtett jelszó