Sportolj Nagyi! Kihívás Napja 2015. május 20-án
Területi gondozás
Sportolj Nagyi! Kihívás Napja 2015. május 20-án
Sportolj Nagyi! Kihívás Napja 2015. május 20-án A Levendula 60+ programban résztvevő klubok és civil szervezetek nagy létszámmal (140 fő) csatlakoztak a Kihívás Napi „Sportolj Na

Feltöltve: 3 éve

Sportolj Nagyi!

Kihívás Napja 2015. május 20-án

A Levendula 60+ programban résztvevő klubok és civil szervezetek nagy létszámmal (140 fő) csatlakoztak a Kihívás Napi „Sportolj Nagyi!” programhoz, melynek helyszíne a REAC Sportpálya (XV. Széchenyi tér 8-10.) volt.

Igyekeztünk olyan programot összeállítani, melyben mindenki részt vehetett. Voltak könnyebb és nehezebb „sportágak”. Szerepeltek a klubokban már jól bevált népszerű programok, de több új sportolási és szórakozási lehetőséget is kínáltunk.

A program Németh Angéla alpolgármester rövid köszöntője után zenés- táncos bemelegítéssel kezdődött a sportpályán, a füvön gyönyörű napsütésben.  A programot Várszegi Béla vezette, aki már régen tanít táncot az Arany János utcai Idősek klubjában. Ő az Aranytopán tánccsoport művészeti vezetője is, akik már több díjjal is büszkélkedhetnek.

A játékos ülő gyógytorna Ódry Judit gyógytornász vezetésével rendszeres és kedvelt foglalkozás a klubokban. Látszólag könnyű, mert mindenki ül, ugyanakkor minden izmot megmozgat. Judit olyan változatos gyakorlatokat állít össze, amitől mindenki jókedvű és örömmel tornázik.

 

„3-1-2” Meridián gyakorlatokat Matyasovszky Péter vezette, aki a kerületben több helyen „követe” a Dr. Eőry Ajándok által elindított „Élj 100 évig egészségben” országos mozgalomnak. A módszer lényege, hogy a rendszeres gyakorlással késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget.  Rendszeresen gyakorolnak kedden és pénteken a Csokonai Művelődési Házban, a Nyitott Ajtó Irodákban hétfőn és kedden. A közös élmény hatására júniusban elindul egy foglalkozás a Klebelsberg utcai Idősek Klubjában is, szerda délelőttönként 11 órától.

 

 

A sportolás előtt és közben munkatársaink rendszeresen mérték a résztvevők vérnyomását és a vércukrot is. Minket is meglepett, hogy a sok mozgás mennyire jótékony hatású volt. Pedig sokan egymás után több módszert is kipróbáltak. J

 

Matyasovszky Anna vezetésével többen kipróbálhatták a Nordic Walking-ot. A botok a lendületes, aktív előrehaladást segítik, használatával többet és könnyedébben tudunk gyalogolni, mint nélküle. A fájós térdről, csípőről a terhelés egy részét leveszi, a mozgás pedig megerősíti a beteg ízületet körülvevő izomzatot. Anna szeretné fellendíteni a Palotai Klubot, amihez itt sportnapon remélhetőleg követőkre  talált.

 

Az ETKA Jóga  iránt érdeklődők - Tabi Hajnalka ETKA jóga oktató vezetésével – az edző teremben  - próbálhatták ki.  Az ETKA-JÓGA önbizalmat, biztonságot adó erőgyűjtő módszer, a lehetőségekkel való élni tudás ábécéje. A módszer lényege, hogy felszínre hozzuk velünk született adottságainkat. Felszabadítsuk a bennünk működő természet erőit. Az ETKA-JÓGA előnye, hogy bármely fizikai vagy szellemi tevékenység közben alkalmazható.

 

Többen ping-pongozással töltötték el az időt, jó hangulatban kártyáztak, beszélgettek. A program 10-13 óráig tartott, ami után jólesett a finom, egészséges szendvics ebéd, gyümölcs és csoki, mellyel a Julienne Kft. támogatta a rendezvényünket. Köszönjük!

 

A közös ebéd közben lehetőség volt visszajelzést kérni a résztvevőktől, hogy érezték magukat. Nagy örömünkre elégedettségüknek adtak hangot és igénylik a program folytatását.

 

Varga József a Csokonai Kulturális- és Sportközpont munkatársa együttműködését ajánlotta fel egy őszi, hasonló sportprogram megszervezéséhez. Szívesen csatlakozunk!

 

J.M.

 

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
4 napja
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
1 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv