Ültessünk virágokat! Guinness rekordkísérlet a Margit szigeten
Területi gondozás
Ültessünk virágokat!  Guinness rekordkísérlet a Margit szigeten
Ültessünk virágokat! Guinness rekordkísérlet a Margit szigeten 2015. április 25-én, szombaton, a FÖLD NAPJÁN nagyszabású környezettudatos családi napot szervezett Budapest

Feltöltve: 3 éve

Ültessünk virágokat!

Guinness rekordkísérlet a Margit szigeten

2015. április 25-én, szombaton, a FÖLD NAPJÁN nagyszabású környezettudatos családi napot szervezett Budapest Főváros Önkormányzata és a Főkert Nonprofit Zrt. A rendezvény célja az volt, hogy erősítse azt az érzést, hogy a „város mindenkié”. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük a város nyújtotta előnyöket, éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

Több mint százan érkeztünk buszokkal a Margit szigetre a kerületből. Idősek és fiatalok egy célért gyűltek össze: 15.000 tő egynyári növény elültetésével szeretnénk a 2013-ban felállított Guinness rekordot megdönteni. A sátrunknál mindenki pólót kapott, lufit, zászlót, amivel jeleztük mindenkinek, hogy a XV. kerületből érkeztünk.

Így vonultunk a nekünk kijelölt ágyáshoz, ami létszámunkhoz mérten a legnagyobb volt a kerületek között. A vidám hangulatot a Csomópont fiataljai is segítettek megalapozni. Hangosbeszélő segítségével elérhető volt, hogy a fontos információ mindenkihez eljusson, ráadásul így lehetett közösen énekelni, rigmusokat mondani.

A Hubay Jenő Zeneiskola csapata igazán jó hangulatot teremtett.

Az ágyáshoz érve felengedtük a kék-fehér lufikat a gyerekek nagy örömére. Itt már látszott, hogy szakértő kezek előkészítették a terepet, különböző alakzatban négyféle palántát fogunk ültetni.

A palánták hamarosan megérkeztek, egy rövid bemutató után munkához is láttunk. Érződött a rutin a résztvevők többségén, hiszen saját kertjükben sokan ültetnek virágot.

Meglepően gyorsan és lelkesen dolgoztunk, igazi generációk találkozása volt, hiszen unokák és nagymamák, fiatalok egyaránt bekapcsolódtak.

És az eredménnyel igazán elégedettek lehetünk. El is határoztuk, hogy pár hét múlva visszamegyünk, hogy lássuk a munkánkat már színes virágokkal.

 

Sok érdekes program volt a szigeten, amiből sokat kipróbáltun addig, míg vártuk a nagyszínpadon a fellépőinket. A Csomópont többször is fellépett. Nagy sikere volt a CsiniBabáknak az élő Rock n’ Roll Show-al, és jól sikerült a kerület bemutatkozása is, ahol a fiatalok mellett az Aranytopán tánccsoport is fellépett. Élménydús nap volt!

Közben kiderült, hogy megvan a GUINNESS rekord!

J.M.


 


 

 

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
4 napja
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
1 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv