Az Alzheimer Világnap alkalmából „Nem vagy egyedül” névvel sétát szerveztünk a demenciával élőkért
Területi gondozás
Az Alzheimer Világnap  alkalmából „Nem vagy egyedül” névvel sétát szerveztünk a demenciával élőkért
Az Alzheimer világnap célja, hogy világszerte emlékeztessen a demencia – ezen belül az Alzheimer kór terjedésére, az ebből adódó problémákra. Információt adjon a betegségről, a demenciával élők és családjaik problémáiról, felhívja a figyelmet a betegségge

Feltöltve: 10 hónapja

Az Alzheimer Világnap alkalmából „Nem vagy egyedül” névvel sétát szerveztünk a demenciával élőkért

A XV. kerületben az Alzheimer Világnap alkalmából megszervezett rendezvény lebonyolítására 2019. szeptember 26-án került sor. A rendezvény a „Nem vagy egyedül” országos séta a demenciával élőkért címen került meghirdetésre. A programhoz csatlakoztak a kerület nyugdíjas klubjai, az Időseket Segítő Szolgálatok ellátottai és a civil szervezetek is.

A program 9 órakor kezdődött. A Területi Gondozás munkatársai az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat előtt fogadta a programon résztvevőket, majd 9.30 órakor elindult a figyelemfelkeltő séta, melyet a XV. kerületi Fúvószenekari Egyesület vezetett a Fő tér felé. A sétálók egy zászlót fogtak a kezükben, melyen az Alzheimer Világnap alkalmából készített „Nem vagy egyedül” logó szerepelt.

 

A séta biztonságáról a XV. kerületi Rendőrkapitányság gondoskodott, akik rendőrautóval kísérték a közel 80 főre bővült tömeget.

A Fő téren közel 25 ember csatlakozott a megmozduláshoz, majd kezdetét vette a Senior örömtánc, melyet Kató Lászlóné és Almási Judit vezetett.

 

 

Németh Angéla polgármesterasszony az Újpalotai Közösségi Házban 11 órakor köszöntötte a programon résztvevőket.

A rendezvény során bemutatásra került az Erasmus pro age pályázat, majd a pályázathoz kapcsolódó tananyagból (is) hangzottak el előadások. (A demencia – Katonáné Jordáki Ildikó, Lehetőségek és korlátok a „demencia” gondozásban - Szokoli Erzsébet, Bemutatkozik a XV. kerületben működő Hozzátartozói csoport - Kiss Ilona, Bemutatkozik az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat demens nappali ellátása - Katonáné Jordáki Ildikó). Az előadások közötti szünetben a programon résztvevők egy szendvicsebéden vettek részt.

Katonáné Jordáki Ildikó     

Ajánlott hírek
Nyári gyerekprogramok
6 napja
Nyári gyerekprogramokat szervez a Család- és Gyermekjóléti Központ
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
1 hónapja
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
Facebook
Legfrissebb hírek
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv