Hogyan éljünk egészségesebben?
Területi gondozás
Hogyan éljünk egészségesebben?
Hogyan éljünk egészségesebben? Tényleg a cukor és a glutén felelős betegségeink többségéért? 2015. június 9-én a Nyitott Ajtó Együttműköd&eacut

Feltöltve: 3 éve

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIsmijKzgnPgvBFpSl1Hyoc4o3Q1zov_1xbiqGWvwQqSxbYT-zFwHogyan éljünk egészségesebben?

Tényleg a cukor és a glutén felelős betegségeink többségéért?

2015. június 9-én a Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában KUN ATTILA táplálkozás, étrend és egészségtudományi szakértő volt a vendégünk, aki Kanadában él. Édesanyja közvetítésével jutott el hozzánk, hogy megossza tapasztalatait azokról az új felfedezésekről, melyek táplálkozási szokásaink megváltoztatására ösztönözhetnek.

Az előadó hangsúlyozta, hogy sok olyan dolgot fogunk hallani, aminek eddig épp az ellenkezőjét hittük, mert a táplálkozás és a betegségmegelőzés területe tele van hozzá nem értéssel. Hibás tanácsokat kaptunk például amikor a telített zsírok és a koleszterin elhagyására szólítottak fel minket, annak ellenére, hogy károsságukat semmi nem támasztja alá.

„Hogyan éljünk egészségesebben?” című előadásában hivatkozott Dr. David  Perlmutter Gabona Agy (Grain Brain) című bestseller könyvének néhány megállapítására, mely az eddigi tudásunkkal ellentétes információkat tartalmaz. A már  magyarul is megjelent könyv alcíme „Megdöbbentő igazság a lisztről, a szénhidrátokról és a cukorról, agyunk csendes gyilkosairól”.

A könyv tulajdonképpen táplálkozási útmutató, amely egyszerű és könnyen követhető életvezetési receptet kínál jó néhány, mindannyiunk által rettegett betegség – egyebek között az Alzheimer-kór, a depresszió, a szorongás és a figyelemzavar- hiperaktivitás (ADHD) – ellen.

Elmélete szerint az elbutulás és a többi, ma népbetegségként pusztító neurológiai probléma gyökere az, hogy az emberek az utóbbi 40 évben gluténfüggővé váltak, és a glutén a szénhidrátokkal együtt gyulladásos elváltozásokat okoz az agyban. A szénhidrátban szegény étrend azért is kívánatos, mert mérsékeli a diabetesz kockázatát is.

Ha szeretne többet tudni, akkor érdemes meghallgatni, mert Kun Attila szerte a világon, így Magyarországon is rendszeresen tart előadásokat.

 

 

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
4 napja
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
1 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
2 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv