Borban az igazság….

Borban az igazság….

Vezér Zsuzsanna  a Borháló Palota üzletvezetője az elsők között csatlakozott  az Idősbarát Vállalkozás programhoz.  Kíváncsi voltam rá miért érzi ezt fontosnak,  és hogy képzeli el az üzlet kapcsolatát a 60 éven felüliekkel.  

JM:  Mit érdemes tudnunk az Önök vállalkozásáról?

VZS: Üzletünk a Borháló Borkereskedés franchise hálózat partnere. A Borháló Borkereskedés 2013 év eleje óta indította útnak franchise hálózatát, céljukul tűzték ki, hogy lefedik szép lassan országunk egész területét. A cég alap koncepciója, hogy minőségi magyar borokat áruljanak tagüzletei a hétköznap embereinek megfizethető áron. Ez annyit tesz, hogy úgy gondoljuk a bor lényege a beltartalom, nem a megnyerő, szép csomagolás.

Tagüzletünk 2014. áprilisában nyílt „régi Palota” központjában, a Fő út 39. szám alatt.

JM: Miért épp itt nyitottak üzletet?

VZS: Azért a XV. kerület ezen részére esett választásunk, mert szerintünk ez az egyik olyan városrész Budapesten amelyik igazán ez illeszkedik a hálózat arculatába. Ezt a környéket még jellemzi a kisvárosi báj minden tekintetben. Itt még nem érezhetőek az urbanizáció árnyoldalai olyan mértékben, mint a belső kerületekben. Az emberek figyelmesek, érdeklődőek egymással szemben és vásárlási szokásaik is még a régmúltat idézik: húst a hentestől, kenyeret a péktől, bort a borkereskedésből vásárolnak.

JM: Miért csatlakoztak az Idősbarát Vállalkozás programhoz?

VZS: A Levendula 60+ nevű programhoz való csatlakozásnál az adta a fő motivációt, hogy felmértük, hogy a kerületben élők jelentős hányada már nem aktív korú. A boltunk szoros környezetében is nagyrészt a nyugdíjas korúak élnek.

Ezért megnyerőnek találtuk ezt a kezdeményezést, mert szerintünk a kedvezménykártya által ők is aktívabb szereplői tudnak lenni a piacnak. Ez pedig hosszútávon mindkét fél számára csak kölcsönösen előnyös lehet.

Mi üzletünkben minden Levendula kártyával rendelkező számára 5%-os kedvezményt biztosítunk termékeinkből.

JM:  Mi a cég filozófiája?

VZS: Hazánkban egyre nagyobb figyelmet kap a kulturált borfogyasztás, és az ehhez köthető események, tematikus programok. Mi úgy gondoljuk a bor nem csak élvezeti cikk, hanem emberek közötti kapcsolatokban is kulcsszerepet tölt be. Ezért is szervezünk időről-időre borbemutatókat, ahol az emberek nem csak az általunk forgalmazott borokkal tudnak közelebbről megismerkedni, hanem egymással is. J Külön jelentős itt is az idősebb résztvevők aránya, ugyanis sokan közülük nem élnek már aktív társasági életet, ezért ezek kiváló alkalmak számukra ismét bekapcsolódni a közösség életébe.

JM:  Úgy hallottam, hogy nemcsak hagyományos kereskedői tevékenységet folytatnak, hanem ennél jóval többet szeretnének elérni a kerületben.  Mondana erről valamit?

VZS:  Szeretnénk, ha idővel az üzletünkre nem csak úgy tekintenének a kerületi lakosok, mint egy borkereskedésre, hanem egy olyan közösségi színtérre, ahova öröm visszajárni. Jövő év elejétől terveink között szerepel, hogy havi rendszerességgel bemutatkozási lehetőséget adunk egy kerületi őstermelőnek, illetve amatőr művésznek, hogy bemutathassa nálunk munkásságát. Ezért is pályáztuk meg a „Jöjjön ki Palotára” pályázatot, melynek célja a helyi vendéglátás fejlesztése, ezzel együtt az emberek figyelmének ráirányítása a fejlődő XV. kerületre. Nagy örömünkre sikerült megnyerni ezt a pályázatot, annak ellenére, hogy a nevezés kimondottan vendéglátó egységekhez szólt! J

JM:  Hogyan érezték magukat a rendezvényen?

VZS: Nagy örömmel vettük a felkérést, hogy díjátadóként szerepelhettünk a Generációk tortája verseny díjkiosztóján. Nagyon tetszett maga a verseny ötlete, és öröm volt tapasztalni, hogy ennyire magas volt rajta a részvételi arány. Úgy tűnik megmozgatta az egész kerületet ez a felhívás… maga a díjátadó óriási meglepetés volt a nagyon színvonalas ünnepi műsorral, ilyet még ennél jóval komolyabb eseményen is ritkán látni. Úgyhogy csak külön gratulálni tudunk hozzá a szervezőknek!

Reméljük csomagjaink is örömet okoztak a helyezetteknek és megkoronázta a napjukat egy finom pohár bor. J

 

Jobbágy Mária

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Feltöltve: 2018-10-16 09:30:20
Belépés

Elfelejtett jelszó