Munkatársunkról: Aktív nyugdíjasok között - Életképek (2019.03.21.) IX. évfolyam 5. szám
Területi gondozás
Munkatársunkról: Aktív nyugdíjasok között - Életképek (2019.03.21.) IX. évfolyam 5. szám
A Területi Gondozás büszkén mutatja be az Életképek című újságban Kató Lászlóné- szociális munkatársról megjelent cikket.

Feltöltve: 8 hónapja

Aktív nyugdíjasok között

Háromévesen került Szabolcsból Pestújhelyre Kató Lászlóné Ficsor Zsuzsanna, majd hamarosan utánuk költöztek a nagyszülei és a dédszülei is. Együtt élt négy generáció, valószínűleg ezért kötődik az idősekhez, ezért dolgozik már 38 éve szépkorúakkal. Zsuzsi az ESZI Területi Gondozás Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai telephely szociális munkatársa. Elmesélte, hogyan változtak meg az idősek az elmúlt évtizedekben, miket szeretne megvalósítani a nappali ellátásban, és hogyan lehet elkerülni a szakmai kiégést.

Fotó: XV Média, Vargosz

Egy szerencsés véletlennek köszönheti, hogy már 38 éve dolgozik élete második munkahelyén Katóné Zsuzsi. Az idősellátás több területét végigjárta, volt területi gondozó is, jelenleg az Arany János utcai telephely nappali ellátásáért felelős. „Jelenleg több mint száz ellátottunk van, mindig sokan jönnek az állandó vagy az alkalmi rendezvényekre, most volt a nőnapi ünnepségünk, melyen több mint ötven hölgy vett részt” – magyarázta Zsuzsi. Vannak, akik a színjátszó körre jönnek, van, aki a klubba járó fodrász szolgáltatásait veszi igénybe, vagy csak ebédelni jár be, de legkedveltebbek a különböző „edzések”, például az ülőtorna, jóga, gerinctorna.
Katóné Zsuzsi szerint a jelenlegi idősek sokkal jobban odafigyelnek az egészségükre, fontos nekik a prevenció, az egészséges életmód. „Más most egy hetvenéves, mint húsz évvel ezelőtt. Máshogy öltözködnek, fontos nekik a kinézetük, szeretnek szórakozni járni. Évente kétszer szervezünk buszos kirándulást, nyaralást, sokan jönnek velünk oda is” – mondta Zsuzsa. A nappali ellátás szolgáltatását nem kell reklámozni, aki jól érzi magát, hívja a szomszédját, ismerőseit is. Jellemzően a hölgyek jönnek először (ők vannak többségben a tagok között is), majd gyakran jön utánuk a férjük is.
Jellemzően vidám a hangulat a tagok között, sok barátság alakult ki a falak között, de még szerelem is szövődött. Katóné Zsuzsi lelkesen mesélt a terveiről, a nyugdíjáig hátralevő két évben a színjátszó kört és az örömtáncot szeretné fejleszteni és több kirándulást tervez. „Én nem égtem ki, azzal foglalkozom, ami örömöt szerez, vetélkedőszervezéstől örömtáncig mindenfélét szervezek. Elmondhatatlanul sok szeretetet kapok itt az emberektől” – mondta mosolyogva.

Ajánlott hírek
CsGyK
Tájékoztatás
1 hónapja
A Család- és Gyermekjóléti Központ munkarendje 2020. szeptember 1-jétől az alábbiak szerint alakul
CsGyK
Kontyfa-portya
1 hónapja
Vetélkedőt szerveztünk a Kontyfa utcai játszótér környékére
CsGyK
A napközis táborokban jártunk
1 hónapja
Meglátogattuk a kerület napközis táborait és programot szerveztünk az ott nyaraló gyerekeknek
CsGyK
Nyári gyerekprogramok
2 hónapja
Nyári gyerekprogramokat szervez a Család- és Gyermekjóléti Központ
ÉNO
Tájékoztatás
3 hónapja
Facebook
Legfrissebb hírek
CsGyK
Tájékoztatás
1 hónapja
A Család- és Gyermekjóléti Központ munkarendje 2020. szeptember 1-jétől az alábbiak szerint alakul
CsGyK
Kontyfa-portya
1 hónapja
Vetélkedőt szerveztünk a Kontyfa utcai játszótér környékére
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv