Beszámoló az Éves Tanácskozásról
CsGyK
Beszámoló az Éves Tanácskozásról
2020. február 20-án tartotta Éves Tanácskozását az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központja

Feltöltve: 1 hónapja

A gyermekvédelmi törvény értelmében minden tavasszal áttekintjük a XV. kerület gyermekvédelmi helyzetét, külön hangsúlyt fektetve az együttműködés hatékonyabbá tételére. Az éves tanácskozások célja, hogy a kerületben gyerekekkel, vagy gyerekes családokkal foglalkozó szakemberek találkozzanak, beszéljenek az elmúlt év tapasztalatairól, gondolkozzanak azon, mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen a gyerekeknek.

A tanácskozást kerületünk polgármestere, Cserdiné Németh Angéla köszöntője nyitotta.

A jelzőrendszer beszámolói mellett minden évben kijelölünk egy közérdekű témát, amit meghívott előadók segítségével járunk körül. Ebben az évben a családon belüli konfliktusok és azok hatékony kezelésének témakörét jártuk körül a meghívott szakemberek segítségével.

Első előadónk, dr. Solt Ágnes, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa részletesen bemutatta a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények következményeit, a büntetőeljárásokra vonatkozó legfontosabb jellemzőket, és hangsúlyozta a gyermekvédelmi jelzőrendszer felelősségét.

Dr. Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológiai szakértő a Szombathelyen működő a Barnahus Ház alapítója, amely egy izlandi modell alapján megpróbálja gyermekbaráttá tenni az igazságszolgáltatást a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek számára. Az előadó bemutatta, mi mindent tehetünk azért, hogy a bántalmazott gyermekeket ne érje újabb trauma a hosszadalmas és megterhelő büntetőeljárás során.

dr. Tatár Erika pszichológus és jogász bemutatta az Áldozatsegítő Központok tevékenységét, az áldozatsegítés szervezetrendszerét.  2017-ben Budapesten, 2018-ban pedig Miskolcon és Szombathelyen került sor központok megnyitására. A Budapesti Áldozatsegítő Központ a VII. kerületben, a Wesselényi utca 69. alatt található.

A tanácskozás második részében kerekasztal-beszélgetésen osztották meg egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat és ötleteiket a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak képviselői. Az beszélgetést Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója vezette.

A tanácskozást Tóth Veronika alpolgármester asszony összefoglalója zárta.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

 

 

Ajánlott hírek
ÉNO
Felhívás
1 hete
FENO
Felhívás
1 hete
Területi gondozás
Közlemény
1 hete
A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs újabb megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án
CsGyK
Felhívás
1 hete
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ ügyeleti munkarendjéről
Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) telephelyeit érintő intézkedések a koronavírus-megbetegedések miatt
2 hete
Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.
FENO
FENO TV, avagy farsang a FENO-ban
1 hónapja
FENO TV
Területi gondozás
Farsangi mulatságok az Időseket Segítő Szolgálat és az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálatnál
1 hónapja
A Területi Gondozás idén is zenés mulatsággal egybekötött Farsangi műsorokat rendezett aktív idősei részére.
Területi gondozás
Hozzátrtozói Csoport
1 hónapja
Hozzátartozói Csoport az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ és a Területi Gondozás szervezésében 2020.02.27-én 16-17,30 óráig az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat (1156 Budapest, Kontyfa u.3.) telephelyén
Facebook
Legfrissebb hírek
ÉNO
Felhívás
1 hete
FENO
Felhívás
1 hete
Területi gondozás
Közlemény
1 hete
A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs újabb megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv